Hundjackor

hundjacka hund i pälsNär det är kyligt ute eller om det regnar och blåser kan det vara skönt för din hund att ha på sig en värmande hundjacka. Det finns också hundjackor som har en kylande effekt. Många hundar trivs inte särskilt bra när det är mycket varmt ute. Då kan en kylväst vara ett utmärkt val. Din hund kan då vara aktiv med dig även under varma sommardagar.

En värmande hundjacka har foder i ett värmande material. Ofta är det fleece som ligger närmast pälsen. Inuti hundjackan finns ofta ett lager av ett material som gör att din hund lättare kan behålla kroppsvärmen. En del värmande hundjackor är i form av munkjackor, det vill säga att jackan har en huva. Andra är utformade som bombarjackor (perfekt för den aktiva och tuffa hunden!). De värmande hundjackorna har ofta reflexband för en ökad säkerhet.

De hundjackor och västar som har en kylande funktion för varma dagar är inte mindre än ingenjörsmässiga mästerverk. De är verkligen fiffiga. Lite förenklat fungerar en kyljacka eller -väst på så sätt att hundens överskottsvärme växlas mot svalka som kommer från ett lager av vatten som ligger inuti pälsen. Vissa kyljackor ska blötläggas i kallt vatten innan de ska användas medan andra fungerar med isförpackningar. Isförpackningarna kan användas om och om igen. Det är bara att placera dem i frysen mellan varje gång du använder dem. Jackorna och västarna är tillverkade av ett mycket lätt och behagligt material som ger hunden fri rörelsefrihet. De är också vindtäta så att vinden inte kan förstärka kylningseffekten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>